Home » 
        MCQs
    
        
    SQLite Multiple-Choice Questions (MCQs)
    
    
        
    SQLite is a database engine written in the C language. It is not a standalone app; rather, it is a library (a self-contained, serverless, zero-configuration) that software developers embed in their apps. As such, it belongs to the family of embedded databases.
    SQLite MCQs: This section contains multiple-choice questions and answers on the SQLite. It will help the students to test their skills and prepare well for their exams.
    List of SQLite MCQs
    1. The SQLite database management system is an ____ database.
    
        - Embedded relational
- Non-embedded relational
- Non-relational
- Structural
Answer: A) Embedded relational
    Explanation:
    The SQLite database management system is an embedded relational database.
    
        Discuss this Question
    
    
    2. The SQLite database engine is ____. It is self-contained and no configuration is required.
    
        - Serverless
- Transactional
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The SQLite database engine is serverless and transactional. It is self-contained and no configuration is required.
    
        Discuss this Question
    
    
    3. An ____, self-contained, stand-alone, transactional relational database engine, SQLite is designed to be embedded within an application without requiring additional configuration.
    
        - Open-source
- Closed-source
- Open-end
- Open-wire
Answer: A) Open-source
    Explanation:
    An open-source, self-contained, stand-alone, transactional relational database engine, SQLite is designed to be embedded within an application without requiring additional configuration.
    
        Discuss this Question
    
    
    4. SQLite differs from most other SQL databases because it is based on a server process instead of a ____ server.
    
        - Unique
- Mixed
- Configured
- Separate
Answer: D) Separate
    Explanation:
    SQLite differs from most other SQL databases because it is based on a server process instead of a separate server.
    
        Discuss this Question
    
    
    5. In SQLite, files are ____ directly to disk.
    
        - Read
- Written
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    In SQLite, files are read and written directly to disk.
    
        Discuss this Question
    
    
    6. Typically, a single disk file contains the entire SQL database, including ____ and views.
    
        - Tables
- Indices
- Triggers
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Typically, a single disk file contains the entire SQL database, including tables, indices, triggers, and views.
    
        Discuss this Question
    
    
    7. SQLite is written in -
    
        - C
- C#
- C++
- ANSI-C
Answer: D) ANSI-C
    Explanation:
    SQLite is written in ANSI-C.
    
        Discuss this Question
    
    
    8. SQLite is -
    
        - Data-based
- File-based
- Structure-based
- None of the above
Answer: B) File-based
    Explanation:
    SQLite is File-based.
    
    
        Discuss this Question
    
    
    9. SQLite supports many of the features of SQL and is fast; however, ____ procedures are not supported.
    
        - Stored
- Bypass
- Failed
- Transactional
Answer: A) Stored
    Explanation:
    SQLite supports many of the features of SQL and is fast; however, stored procedures are not supported.
    
        Discuss this Question
    
    
    10. SQLite is a ____ database resource.
    
        - Interface
- Non-interface
- Portable
- Non-portable
Answer: C) Portable
    Explanation:
    SQLite is a non-portable database resource.
    
    
        Discuss this Question
    
    
    
    11. For your programming language to access that database, you'll need an SQLite ____.
    
        - Powerplug
- Extension
- Structure
- Database
Answer: B) Extension
    Explanation:
    For your programming language to access that database, you'll need an SQLite extension.
    
        Discuss this Question
    
    
    12. In contrast with other database management systems like SQL Server or Oracle, SQLite is very small (less than ____ in size).
    
        - 200 kb
- 500 kb
- 1000 kb
- 1 MB
Answer: B) 500 kb
    Explanation:
    In contrast with other database management systems like SQL Server or Oracle, SQLite is very small (less than 500 Kb in size).
    
        Discuss this Question
    
    
    13. What is/are the feature(s) of SQLite?
    
        - Totally free
- Serverless
- Very flexible
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The features of SQLite are -
    
        - Totally free
- Serverless
- Very flexible
        Discuss this Question
    
    
    14. What is not the feature of SQLite?
    
        - Configuration Not Required
- Storage of data is tough
- Variable length of columns
- Cross-platform DBMS
Answer: B) Storage of data is tough
    Explanation:
    Storage of data is easy in SQLite.
    
        Discuss this Question
    
    
    15. ____ databases can be accessed simultaneously with SQLite in the same session.
    
        - Two
- Three
- Four
- Multiple
Answer: D) Multiple
    Explanation:
    Multiple databases can be accessed simultaneously with SQLite in the same session.
    
        Discuss this Question
    
    
    16. Several programming languages support SQLite's API such as -
    
        - PHP
- Java
- Python
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Several programming languages support SQLite's API such as PHP, Java, Python, etc.
    
        Discuss this Question
    
    
    17. SQLite is available on -
    
        - Windows
- Linux
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    SQLite is available on Windows and Linux.
    
        Discuss this Question
    
    
    18. In addition to version control systems, financial analysis tools, media cataloging and editing suites, CAD packages, and record keeping programs, SQLite has been used successfully in many desktop applications as well as ____ file formats.
    
        - On-disk
- Off-disk
- Disk
- None
Answer: A) On-disk
    Explanation:
    In addition to version control systems, financial analysis tools, media cataloging, and editing suites, CAD packages, and record-keeping programs, SQLite has been used successfully in many desktop applications as well as on-disk file formats.
    
        Discuss this Question
    
    
    19. What is/are the advantage(s) of SQLite?
    
        - Lightweight
- Better Performance
- No Installation Needed
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The advantages of SQLite are -
    
        - Lightweight
- Better Performance
- No Installation Needed
        Discuss this Question
    
    
    20. In addition to being a very light weight database, SQLite can be easily integrated into devices such as ____, home electronic devices, and so forth.
    
        - Televisions
- Mobile Phones
- Cameras
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    In addition to being a very light weight database, SQLite can be easily integrated into devices such as televisions, mobile phones, cameras, home electronic devices, and so forth.
    
        Discuss this Question
    
    
    21. As SQLite databases are almost ____ faster than the File system, reading and writing operations are very fast.
    
        - 10%
- 35%
- 65%
- 95%
Answer: B) 35%
    Explanation:
    As SQLite databases are almost 35% faster than the File system, reading and writing operations are very fast.
    
        Discuss this Question
    
    
    22. Instead of reading the whole file and storing it in memory, SQLite only ____ the data that is needed.
    
        - Adds
- Restores
- Loads
- Deletes
Answer: C) Loads
    Explanation:
    Instead of reading the whole file and storing it in memory, it only loads the data that is needed.
    
        Discuss this Question
    
    
    23. When you edit small segments of the file, SQLite ____ only the portions that have been edited.
    
        - Writes
- Rewrites
- Overwrites
- None
Answer: C) Overwrites
    Explanation:
    When you edit small segments of the file, it overwrites only the portions that have been edited.
    
        Discuss this Question
    
    
    24. Which of the following is TRUE about the reliability of SQLite?
    
        - Your content is continuously updated, so when the power goes out or the computer crashes, little or no work is lost.
- I/O code written in SQLite is less likely to be bug-prone than custom-written code.
- In contrast to procedural code, SQLite queries are smaller, so the chances of a bug occurring are lower.
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following is TRUE about the reliability of SQLite -
    
        - Your content is continuously updated, so when the power goes out or the computer crashes, little or no work is lost.
- I/O code written in SQLite is less likely to be bug-prone than custom-written code.
- In contrast to procedural code, SQLite queries are smaller, so the chances of a bug occurring are lower.
        Discuss this Question
    
    
    25. This open-source database management system is compatible with both big- and little-endian architectures, including ____ operating systems.
    
        - 32-bit
- 64-bit
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    This open-source database management system is compatible with both big- and little-endian architectures, including 32-bit and 64-bit operating systems.
    
        Discuss this Question
    
    
    26. The same application file can be accessed and written by ____ processes without interfering with one another.
    
        - Two
- Three
- Five
- Multiple
Answer: D) Multiple
    Explanation:
    The same application file can be accessed and written by multiple processes without interfering with one another.
    
    
        Discuss this Question
    
    
    27. Which of the following is TRUE about the portability of SQLite?
    
        - There is one compatibility issues with any of the programming languages
- There are two compatibility issues with any of the programming languages
- There are no compatibility issues with any of the programming languages
- There are multiple compatibility issues with any of the programming languages
Answer: C) There are no compatibility issues with any of the programming languages
    Explanation:
    There are no compatibility issues with any of the programming languages.
    
        Discuss this Question
    
    
    28. What is TRUE about accessibility of SQLite?
    
        - A number of third-party tools are available for accessing the SQLite database
- There is a greater likelihood of recovering content from a SQLite database if it has been lost
- Code is short-lived compared to data
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    In case of accessibility of SQLite -
    
        - A number of third-party tools are available for accessing the SQLite database.
- There is a greater likelihood of recovering content from a SQLite database if it has been lost.
- Code is short-lived compared to data.
        Discuss this Question
    
    
    29. Because SQLite allows access to and update content in a concise manner rather than through lengthy and error-prone procedural queries, it reduces the application's ____.
    
        - Cost
- Size
- Storage
- Fields
Answer: A) Cost
    Explanation:
    Because SQLite allows access to and update content in a concise manner rather than through lengthy and error-prone procedural queries, it reduces the application's cost.
    
        Discuss this Question
    
    
    30. What is TRUE about reducing the cost and complexity in SQLite?
    
        - With the addition of new tables and/or columns, SQLite can easily be extended in the future
- Backward compatibility is also preserved
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    In case of reducing the cost and complexity in SQLite -
    
        - With the addition of new tables and/or columns, SQLite can easily be extended in the future.
- Backward compatibility is also preserved.
        Discuss this Question
    
    
    31. HTTP requests with _____ traffic is/are handled by SQLite.
    
        - Low
- Medium
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    HTTP requests with low to medium traffic are handled by SQLite.
    
        Discuss this Question
    
    
    32. Most databases have a size limit of ____.
    
        - 2 KB
- 2 MB
- 2 GB
- 2 TB
Answer: C) 2 GB
    Explanation:
    Most databases have a size limit of 2 GB.
    
        Discuss this Question
    
    
    33. With SQLite, there is no ____ required, making it an excellent choice for small businesses.
    
        - Configuration
- Administration
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    With SQLite, there is no configuration or administration required, making it an excellent choice for small businesses.
    
        Discuss this Question
    
    
    34. How many types of SQLite commands are there?
    
        - 1
- 2
- 3
- 4
Answer: C) 3
    Explanation:
    There are 3 types of SQLite commands.
    
        Discuss this Question
    
    
    35. Which of the following is/are SQLite command(s)?
    
        - DDL
- DML
- DQL
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the SQLite commands -
    
        - DDL
- DML
- DQL
        Discuss this Question
    
    
    36. What is the full form of DQL?
    
        - Data Quantization Language
- Data Query Language
- Data Qualcomm Language
- Data Quarter Language
Answer: B) Data Query Language
    Explanation:
    The full form of DQL is Data Query Language.
    
        Discuss this Question
    
    
    37. How many commands are there in DDL?
    
        - 1
- 2
- 3
- 4
Answer: C) 3
    Explanation:
    There are 3 commands in DDL.
    
        Discuss this Question
    
    
    38. Which of the following is/are the DDL command(s)?
    
        - CREATE
- ALTER
- DROP
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the DDL commands -
    
        - CREATE
- ALTER
- DROP
        Discuss this Question
    
    
    39. The CREATE command creates ____ in the database.
    
        - Tables
- Views of tables
- Other objects
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The CREATE command creates tables, views of tables, and other objects in the database.
    
        Discuss this Question
    
    
    40. A table can be ____ with the ALTER command.
    
        - Created
- Modified
- Recreated
- Deleted
Answer: B) Modified
    Explanation:
    A table can be modified with the ALTER command.
    
        Discuss this Question
    
    
    41. You can delete a whole table, a view of a table, or any other object within a database by using the ____ command.
    
        - DELETE
- DROP
- REMOVE
- None
Answer: B) DROP
    Explanation:
    You can delete a whole table, a view of a table, or any other object within a database by using the DROP command.
    
        Discuss this Question
    
    
    42. How many commands are there in DML?
    
        - 1
- 2
- 3
- 4
Answer: C) 3
    Explanation:
    There are 3 commands in DML.
    
        Discuss this Question
    
    
    43. Which of the following is/are the command(s) in DML?
    
        - INSERT
- UPDATE
- DELETE
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the commands in DML -
    
        - INSERT
- UPDATE
- DELETE
        Discuss this Question
    
    
    44. How many commands are there in DQL?
    
        - 1
- 2
- 3
- 4
Answer: A) 1
    Explanation:
    There is 1 command in DQL.
    
        Discuss this Question
    
    
    45. SQLite dot commands are not terminated by -
    
        - Colon (:)
- Semicolon (;)
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    SQLite dot commands are not terminated by Colon(:) and Semicolon(;).
    
        Discuss this Question
    
    
    46. What does .backup ?db? File command do?
    
        - It takes DB(default "main") backup to file
- It takes file backup to file
- It takes file backup to DB(default "main")
- It takes DB(default "main") backup to DB
Answer: A) It takes DB(default "main") backup to file
    Explanation:
    .backup ?db? File command takes the backup DB(default "main") to file.
    
        Discuss this Question
    
    
    47. What does .bail on|off command do?
    
        - It stops after hitting an error. default off
- It starts after hitting an error
- It stops after switching off
- It defaults to off
Answer: A) It stops after hitting an error. default off
    Explanation:
    .bail on|off command stops after hitting an error. default off.
    
        Discuss this Question
    
    
    48. What does .databases command do?
    
        - It removes files of attached databases
- It adds files of attached databases
- It lists names and files of attached databases
- It alter names and files of attached database
Answer: C) It lists names and files of attached databases
    Explanation:
    .databases command lists names and files of attached databases.
    
        Discuss this Question
    
    
    49. Does .dump ?table? command do?
    
        - Databases are dumped in SQLite format
- Databases are dumped in SQL text format
- Databases are dumped in PL/SQL format
- Databases are dumped in SQL image format
Answer: B) Databases are dumped in SQL text format
    Explanation:
    In .dump ?table? Command, the databases are dumped in SQL text format.
    
        Discuss this Question
    
    
    50. What does .echo on|off command do?
    
        - It turns the echo command on
- It turns the echo command off
- It turns the echo command on or off
- None of the above
Answer: C) It turns the echo command on or off
    Explanation:
    .echo on|off command turns the echo command on or off.
    
        Discuss this Question
    
    
    51. What does .exit command do?
    
        - It exits the sql prompt
- It exits the sqlite prompt
- It exits the PL/SQL prompt
- None of the above
Answer: B) It exits the sqlite prompt
    Explanation:
    The .exit command exits the sqilte prompt.
    
        Discuss this Question
    
    
    52. What does .explain on|off command do?
    
        - Switches between input modes suitable for explaining and non-explaining
- Switches between output modes suitable for explaining
- Switches between output modes suitable for non-explaining
- Switches between output modes suitable for explaining and non-explaining
Answer: D) Switches between output modes suitable for explaining and non-explaining
    Explanation:
    The .explain on|off command switches between output modes suitable for explaining and non-explaining.
    
        Discuss this Question
    
    
    53. What does .header(s) on|off command do?
    
        - Display of headers are turned on
- Display of headers are turned off
- Display of headers are turned on or off
- None of the above
Answer: C) Display of headers are turned on or off
    Explanation:
    In the case of .header(s) on|off command, the display of headers are turned on or off.
    
        Discuss this Question
    
    
    54. What does .import file table command do?
    
        - It imports the data from table into file
- It imports the data from file into table
- It exports the data from table into file
- It exports the data from file into table
Answer: B) It imports the data from file into table
    Explanation:
    The .import file command imports the data from file into table.
    
        Discuss this Question
    
    
    55. What does .indices ?table? command do?
    
        - It shows the name of all indices
- It changes the name of all indices
- It adds the name of new indices
- It deletes the name of indices
Answer: A) It shows the name of all indices
    Explanation:
    The .indices ?table? command shows the name of all indices.
    
        Discuss this Question
    
    
    56. What does .load file ?entry? command do?
    
        - It loads an extension file
- It loads an extension entry
- It loads an extension library
- None of the above
Answer: C) It loads an extension entry
    Explanation:
    The .load file ?entry? command loads an extension library.
    
        Discuss this Question
    
    
    57. What does .log file|off command do?
    
        - It turns the logging on
- It turns the logging off
- It turns the logging on or off
- None of the above
Answer: C) It turns the logging on or off
    Explanation:
    The .load file ?entry? Command turns the logging on or off.
    
    
        Discuss this Question
    
    
    58. What does .nullvalue string command do?
    
        - In place of null values, it prints not null values
- In place of null values, it prints string
- In place of not null values, it prints null values
- In place of not null values, it prints string
Answer: B) In place of null values, it prints string
    Explanation:
    The .nullvalue string command print string in place of null values.
    
        Discuss this Question
    
    
    59. What does .output filename command do?
    
        - It sends output to filename
- It sends input to filename
- It sends filename to output
- It sends filename to input
Answer: A) It sends output to filename
    Explanation:
    The .output filename command send output to filename.
    
        Discuss this Question
    
    
    60. What does .output stdout command do?
    
        - It sends input to the screen
- It sends output to the screen
- It sends screen to the input
- It sends screen to the output
Answer: B) It sends output to the screen
    Explanation:
    The .output stdout command send output to the screen.
    
        Discuss this Question
    
    
    61. What does .print string... command do?
    
        - It prints normal string
- It prints literal string
- It prints sequential string
- It prints consecutive string
Answer: B) It prints literal string
    Explanation:
    The .print string... command prints literal string.
    
        Discuss this Question
    
    
    62. What does .prompt main continue command do?
    
        - It adds main prompts
- It continues with main prompts
- It replaces standard prompts
- It replaces main prompts
Answer: C) It replaces standard prompts
    Explanation:
    The .prompt main continue command replaces the standard prompts.
    
        Discuss this Question
    
    
    63. What does .quit command do?
    
        - It enters sqlite prompt
- It exits sqlite prompt
- It quits sqlite
- None of the above
Answer: B) It exits sqlite prompt
    Explanation:
    The .quit command exits sqlite prompt.
    
        Discuss this Question
    
    
    64. What does .read filename command do?
    
        - It executes read in filename
- It executes write in filename
- It executes sql in filename
- It stops sql in filename
Answer: C) It executes sql in filename
    Explanation:
    The .read filename command executes sql in filename.
    
        Discuss this Question
    
    
    65. What does .schema ?table? Command do?
    
        - It shows the CREATE statements
- It shows the UPDATE statements
- It shows the INSERT statements
- It shows the DELETE statements
Answer: B) It shows the UPDATE statements
    Explanation:
    The .schema ?table? Command shows the CREATE statement.
    
        Discuss this Question
    
    
    66. What happens when the table is specified in the .schema ?table? Command?
    
        - Tables not matching the specified pattern will only be displayed if the table is specified
- Tables matching the specified pattern will only be displayed if the table is specified
- Tables matching the different pattern will only be displayed if the table is specified
- Tables matching the specialized pattern will only be displayed if the table is specified
Answer: B) Tables matching the specified pattern will only be displayed if the table is specified
    Explanation:
    Tables matching the specified pattern will only be displayed if the table is specified.
    
        Discuss this Question
    
    
    67. What does .separate string command do?
    
        - In output mode and .import, it displays the separator used
- In output mode and .import, it changes the separator used
- In output mode and .import, it adds the separator used
- In output mode and .import, it removes the separator used
Answer: B) In output mode and .import, it changes the separator used
    Explanation:
    The .separate string command changes the separator used in output mode and .import.
    
        Discuss this Question
    
    
    68. What does .show command do?
    
        - Current values are shown for various settings
- Current values are revoked for various settings
- Current values are changed for various settings
- Current values are deleted for various settings
Answer: A) Current values are shown for various settings
    Explanation:
    Current values are shown for various settings in case of .show command.
    
        Discuss this Question
    
    
    69. What does .stats on|off command do?
    
        - It turns the stats on
- It turns the stats off
- It turns the stats on or off
- It turns the stats deadlocked
Answer: C) It turns the stats on or off
    Explanation:
    The .stats on|off command turns the stats on or off.
    
        Discuss this Question
    
    
    70. What does .tables ?pattern? Command do?
    
        - Tables matching a pattern are listed
- Tables not matching a pattern are listed
- Tables matching a pattern are revoked
- Tables not matching a pattern are revoked
Answer: A) Tables matching a pattern are listed
    Explanation:
    Tables matching a pattern are listed in case of .tables ?pattern? Command.
    
        Discuss this Question
    
    
    71. What does .timeout ms command do?
    
        - For ms seconds, it tries to open locked tables
- For ms milliseconds, it tries to open locked tables
- For ms microseconds, it tries to open locked tables
- For ms average seconds, it tries to open locked tables
Answer: B) For ms milliseconds, it tries to open locked tables
    Explanation:
    For ms milliseconds, .timeout ms command tries to open locked tables.
    
        Discuss this Question
    
    
    72. What does .width num num command do?
    
        - For "column" mode, it sets column widths
- For "row" mode, it sets column widths
- For "column" mode, it sets row widths
- For "row" mode, it sets row widths
Answer: A) For "column" mode, it sets column widths
    Explanation:
    For "column" mode, .widht num num command sets column widths.
    
        Discuss this Question
    
    
    73. What does .timer on|off command do?
    
        - Activates CPU timer measurement
- Deactivates CPU timer measurement
- Activates or deactivates CPU timer measurement
- None of the above
Answer: C) Deactivates CPU timer measurement
    Explanation:
    The .timer on|off command activates or deactivates CPU timer measurement.
    
        Discuss this Question
    
    
    74. What dot command(s) is/are used to format the output?
    
        - .header on
- .mode column
- .timer on
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Dot commands that are used to format the output are -
    
        - .header on
- .mode column
- .timer on
        Discuss this Question
    
    
    75. Based on case-sensitivity, SQLite is -
    
        - Case sensitive
- Not case sensitive
- Not case sensitive with few commands being case sensitive
- None of the above
Answer: C) Not case sensitive with few commands being case sensitive
    Explanation:
    SQLite is not case sensitive with few commands being case sensitive.
    
    
        Discuss this Question
    
    
    76. Which of the following command(s) is/are case sensitive in SQLite?
    
        - GLOB
- Glob
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The following commands are case sensitive in SQLite - GLOB and glob as they have different meanings.
    
        Discuss this Question
    
    
    77. Which of the following is/are TRUE about Comments in SQLite?
    
        - You can add comments to your SQLite code to make it more readable.
- Nesting is not possible
- Two consecutive "-" characters begin a comment.
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are TRUE about Comments in SQLite -
    
        - You can add comments to your SQLite code to make it more readable.
- Nesting is not possible
- Two consecutive "-" characters begin a comment.
        Discuss this Question
    
    
    78. Comment can also appear with -
    
        - /*
- */
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    Comment can also appear with /* and */ as they form a character pair.
    
        Discuss this Question
    
    
    79. All the SQLite statements end with a -
    
        - ;
- :
- !
- )
Answer: A) ;
    Explanation:
    All the SQLite statements ends with a Semicolon (;).
    
        Discuss this Question
    
    
    80. Which of the following is/are the syntax of ANALYZE statement?
    
        - ANALYZE;
- ANALYZE database_name;
- ANALYZE database_name.table_name;
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the syntax of ANALYZE statement -
    
        - ANALYZE;
- ANALYZE database_name;
- ANALYZE database_name.table_name;
        Discuss this Question
    
    
    81. What is the syntax of ALTER TABLE statement (Rename)?
    
        - ALTER TABLE table_name RENAME FOR new_table_name;
- ALTER TABLE table_name RENAME OF new_table_name;
- ALTER TABLE table_name RENAME TO new_table_name;
- ALTER TABLE table_name RENAME FROM new_table_name;
Answer: C) ALTER TABLE table_name RENAME TO new_table_name;
    Explanation:
    The syntax of ALTER TABLE statement (Rename) is ALTER TABLE table_name RENAME TO new_table_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    82. What is the syntax of SQLite ATTACH DATABASE statement?
    
        - ATTACH DATABASE 'DatabaseName' As 'Alias-Name';
- ATTACH DATABASE 'DatabaseName' For 'Alias-Name';
- ATTACH DATABASE 'DatabaseName' Of 'Alias-Name';
- ATTACH DATABASE 'DatabaseName' To 'Alias-Name';
Answer: A) ATTACH DATABASE 'DatabaseName' As 'Alias-Name';
    Explanation:
    The syntax of SQLite ATTACH DATABASE statement is ATTACH DATABASE 'DatabaseName' As 'Alias-Name';
    
    
        Discuss this Question
    
    
    83. What is/are the syntax of BEGIN TRANSACTION statement?
    
        - BEGIN;
- BEGIN EXCLUSIVE TRANSACTION;
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The syntax of BEGIN TRANSACTION statement are -
    
        - BEGIN;
- BEGIN EXCLUSIVE TRANSACTION;
        Discuss this Question
    
    
    84. What is the syntax of CREATE INDEX statement?
    
        - CREATE INDEX index_name OF table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
- CREATE INDEX index_name ON table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
- CREATE INDEX index_name AT table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
- CREATE INDEX index_name AS table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
Answer: B) CREATE INDEX index_name ON table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
    Explanation:
    The syntax of CREATE INDEX statement is CREATE INDEX index_name ON table_name ( column_name COLLATE NOCASE );.
    
        Discuss this Question
    
    
    85. What is the syntax of CREATE UNIQUE INDEX statement?
    
        - CREATE INDEX index_name ON table_name ( column1, column2,...columnN);
- CREATE UNIQUE INDEX index_name AS table_name ( column1, column2,...columnN);
- CREATE UNIQUE INDEX index_name ON table_name ( column_name COLLATE NOCASE );
- CREATE UNIQUE INDEX index_name ON table_name ( column1, column2,...columnN);
Answer: D) CREATE UNIQUE INDEX index_name ON table_name ( column1, column2,...columnN);
    Explanation:
    The syntax of CREATE UNIQUE INDEX statement is:
CREATE UNIQUE INDEX index_name ON table_name ( column1, column2,...columnN);
    
        Discuss this Question
    
    
    86. What is the syntax of CREATE VIEW statement?
    
        - CREATE VIEW database_name.view_name AT SELECT statement...;
- CREATE VIEW database_name.view_name ON SELECT statement...;
- CREATE VIEW database_name.view_name AS SELECT statement...;
- CREATE VIEW database_name.view_name FOR SELECT statement...;
Answer: C) CREATE VIEW database_name.view_name AS SELECT statement...;
    Explanation:
    The syntax of CREATE VIEW statement is:
CREATE VIEW database_name.view_name  AS SELECT statement ...;
    
        Discuss this Question
    
    
    87. What is/are the syntax of CREATE VIRTUAL TABLE statement?
    
        - CREATE VIRTUAL TABLE database_name.table_name USING weblog( access.log );
- CREATE VIRTUAL TABLE database_name.table_name USING fts3( );
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The syntax of CREATE VIRTUAL TABLE statement are -
    
        - CREATE VIRTUAL TABLE database_name.table_name USING weblog( access.log );
- CREATE VIRTUAL TABLE database_name.table_name USING fts3( );
        Discuss this Question
    
    
    88. What is the syntax of SQLite COUNT Clause?
    
        - SELECT COUNT(column_name) 
 WHERE CONDITION;
- SELECT COUNT(column_name)
 FROM database_name
 WHERE CONDITION;
- SELECT COUNT(column_name)
 FROM table_name
 NULL CONDITION;
- SELECT COUNT(column_name)
 FROM table_name
 WHERE CONDITION;
Answer: D) 
SELECT COUNT(column_name)
FROM table_name  
WHERE CONDITION;
    Explanation:
    The syntax of SQLite COUNT clause is -
SELECT COUNT(column_name)
FROM table_name  
WHERE CONDITION;
    
        Discuss this Question
    
    
    89. What is the syntax of SQLite DELETE statement?
    
        - DROP FROM table_name WHERE {CONDITION};
- DELETE OF table_name WHERE {CONDITION};
- DELETE TO table_name WHERE {CONDITION};
- DELETE FROM table_name WHERE {CONDITION};
Answer: D) DELETE FROM table_name WHERE {CONDITION};
    Explanation:
    The syntax of SQLite DELETE statement is:
DELETE FROM table_name WHERE {CONDITION};
    
        Discuss this Question
    
    
    90. What is the syntax of SQLite DETACH DATABASE statement?
    
        - ATTACH DATABASE 'Alias-Name';
- DETACH TABLE 'Alias-Name';
- DETACH DATABASE 'Alias-Name';
- DETACH DATABASE;
Answer: C) DETACH DATABASE 'Alias-Name';
    Explanation:
    The syntax of SQLite DETACH DATABASE statement is:
DETACH DATABASE 'Alias-Name';
    
        Discuss this Question
    
    
    91. What is the syntax of SQLite DISTINCT Clause?
    
        - SELECT DISTINCT column1, column2....columnN 
 OF table_name;
- SELECT DISTINCT column1, column2....columnN 
 FROM table_name;
- SELECT column1, column2....columnN 
 FROM table_name;
- SELECT column1, column2....columnN 
 OF table_name;
Answer: B)
SELECT DISTINCT column1, column2....columnN  
FROM   table_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite DISTINCT Clause is -
SELECT DISTINCT column1, column2....columnN  
FROM   table_name; 
    
        Discuss this Question
    
    
    92. What is the syntax of SQLite DROP INDEX statement?
    
        - DELETE INDEX database_name.index_name;
- DROP INDEX database_name.index_name;
- DROP INDEX index_name.index_name;
- DROP INDEX index_name.database_name;
Answer: B) DROP INDEX database_name.index_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite DROP INDEX statement is:
DROP INDEX database_name.index_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    93. What is the syntax of SQLite DROP TABLE statement?
    
        - DROP TABLE database_name.table_name;
- DROP TABLE database_name;
- DROP TABLE table_name;
- DELETE TABLE database_name.table_name;
Answer: A) DROP TABLE database_name.table_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite DROP TABLE statement is:
DROP TABLE database_name.table_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    
    94. What is the syntax of DROP VIEW statement?
    
        - DROP VIEW database_name.view_name;
- DROP VIEW view_name;
- DROP INDEX database_name;
- DROP INDEX database_name.view_name;
Answer: D) DROP INDEX database_name.view_name;
    Explanation:
    The syntax of DROP VIEW statement is:
DROP INDEX database_name.view_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    95. What is the syntax of DROP TRIGGER statement?
    
        - DROP TRIGGER database_name.trigger_name;
- DROP TRIGGER trigger_name;
- DROP TRIGGER database_name;
- DROP INDEX database_name.trigger_name;
Answer: D) DROP INDEX database_name.trigger_name;
    Explanation:
    The syntax of DROP TRIGGER statement is:
DROP INDEX database_name.trigger_name;  
    
        Discuss this Question
    
    
    96. What is/are the syntax of SQLite EXPLAIN statement?
    
        - EXPLAIN INSERT statement...;
- EXPLAIN QUERY PLAN SELECT statement...;
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The syntax of SQLite EXPLAIN statement are -
    
        - EXPLAIN INSERT statement...;
- EXPLAIN QUERY PLAN SELECT statement...;
        Discuss this Question
    
    
    97. What is the syntax of SQLite PRAGMA statement?
    
        - PRAGMA pragma_name;
- CREATE PRAGMA pragma_name;
- INSERT PRAGMA pragma_name;
- UPDATE PRAGMA pragma_name;
Answer: A) PRAGMA pragma_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite PRAGMA statement is "PRAGMA pragma_name;"
    
        Discuss this Question
    
    
    98. What is the syntax of SQLite RELEASVE SAVEPOINT statement?
    
        - RELEASE SAVEPOINT savepoint_name;
- RELEASE savepoint_name;
- RELEASE name;
- RELEASE SAVEPOINT name;
Answer: B) RELEASE savepoint_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite RELEASE SAVEPOINT statement is:
RELEASE savepoint_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    99. What is/are the syntax of REINDEX statement?
    
        - REINDEX collation_name;
- REINDEX database_name.index_name;
- REINDEX database_name.table_name;
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The syntax of REINDEX statement are -
    
        - REINDEX collation_name;
- REINDEX database_name.index_name;
- REINDEX database_name.table_name;
        Discuss this Question
    
    
    100. What is/are the syntax of ROLLBACK statement?
    
        - ROLLBACK;
- ROLLBACK TO SAVEPOINT savepoint_name;
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The syntax of ROLLBACK statements are -
    
        - ROLLBACK;
- ROLLBACK TO SAVEPOINT savepoint_name;
        Discuss this Question
    
    
    101. What is the syntax of SQLite SAVEPOINT statement?
    
        - SAVEPOINT savepoint_name;
- SAVEPOINT name;
- SAVEPOINT;
- None of the above
Answer: A) SAVEPOINT savepoint_name;
    Explanation:
    The syntax of SQLite SAVEPOINT statement is:
SAVEPOINT savepoint_name;
    
        Discuss this Question
    
    
    102. Any object's ____ can be specified using SQLite data types.
    
        - Type
- Data type
- Datasets
- Data variables
Answer: B) Data type
    Explanation:
    Any object's data type can be specified using SQLite data types.
    
        Discuss this Question
    
    
    103. Data types for ____ are defined in SQLite.
    
        - Columns
- Variables
- Expressions
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Data types for columns, variables, and expressions are defined in SQLite.
    
        Discuss this Question
    
    
    104. Datatypes in SQLite are associated with ____ themselves rather than their containers.
    
        - Values
- Arrays
- Stacks
- Pointers
Answer: A) Values
    Explanation:
    Datatypes in SQLite are associated with values themselves rather than their containers.
    
        Discuss this Question
    
    
    105. What does the NULL storage class do?
    
        - In this case, it specifies a not null value
- In this case, it specifies a current value
- In this case, it specifies a null value
- In this case, it specifies a real value
Answer: C) In this case, it specifies a null value
    Explanation:
    The NULL storage class specifies a current value.
    
        Discuss this Question
    
    
    106. Depending on the magnitude of the value, the value is stored as a signed integer in _, 4, 6, or 8 bytes in INTEGER storage class.
    
        - 1
- 2
- 3
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Depending on the magnitude of the value, the value is stored as a signed integer in 1, 2, 3, 4, 6, or 8 bytes in INTEGER storage class.
    
        Discuss this Question
    
    
    107. As an IEEE floating point number, REAL specifies the value as a ____.
    
        - Real value
- Real point value
- Floating value
- Floating point value
Answer: D) Floating point value
    Explanation:
    As an IEEE floating point number, REAL specifies the value as a floating-point value.
    
        Discuss this Question
    
    
    108. If text is specified, the value will be a ____, encoded using the database encoding (utf-8, utf-16be, utf-16le).
    
        - Number
- Text
- Text string
- None of the above
Answer: C) Text string
    Explanation:
    If text is specified, the value will be a text string, encoded using the database encoding (utf-8, utf-16be, utf-16le).
    
        Discuss this Question
    
    
    109. Values with the BLOB type are ___ of data that are stored in their original format.
    
        - Blogs
- Blobs
- Binary
- Boolean
Answer: B) Blobs
    Explanation:
    Values with the BLOB type are blobs of data that are stored in their original format.
    
        Discuss this Question
    
    
    110. There is no limit to what data types a column can store, but its ____ determines how it is stored.
    
        - Storage
- Memory
- Pages
- Affinity
Answer: D) Affinity
    Explanation:
    There is no limit to what data types a column can store, but its affinity determines how it is stored.
    
        Discuss this Question
    
    
    111. ____ storage class(es) is/are all stored in the TEXT column.
    
        - NULL
- TEXT
- BLOB
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    NULL, TEXT, and BLOB storage classes are all stored in the TEXT column.
    
        Discuss this Question
    
    
    112. Each of the ____ storage classes may be used in the NUMERIC column.
    
        - Two
- Three
- Four
- Five
Answer: D) Five
    Explanation:
    Each of the five storage classes may be used in the NUMERIC column.
    
        Discuss this Question
    
    
    113. With an exception in a cast expression, INTEGER behaves like a column with ____ affinity.
    
        - Variable affinity
- Text affinity
- Numeric affinity
- Null affinity
Answer: C) Numeric affinity
    Explanation:
    With an exception in a cast expression, INTEGER behaves like a column with numeric affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    114. Integer values are converted into _____ by REAL, just like a column with numeric affinity.
    
        - Point values
- Floating values
- Floating point values
- None of the above
Answer: C) Floating point values
    Explanation:
    Integer values are converted into floating point values by REAL, just like a column with numeric affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    115. Columns with affinity NONE maintain ____ between storage classes and don't persuade data between them.
    
        - Preference
- No preference
- Partial preference
- Average preference
Answer: B) No preference
    Explanation:
    Columns with affinity NONE maintain no preference between storage classes and don't persuade data between them.
    
        Discuss this Question
    
    
    116. Which of the following is/are the data type(s) for the INTEGER affinity?
    
        - INT
- INTEGER
- BIGINT
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the data types for the INTEGER affinity -
    
        - INT
- INTEGER
- BIGINT
        Discuss this Question
    
    
    117. Which of the following is NOT the data type for the INTEGER affinity?
    
        - TINYINT
- SMALLINT
- NUMERIC
- MEDIUMINT
Answer: C) NUMERIC
    Explanation:
    NUMERIC is NOT the data type for the INTEGER affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    118. Which of the following is/are the data type(s) for the TEXT affinity?
    
        - CHARACTER()
- VARCHAR()
- NCHAR()
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the data types for the TEXT affinity -
    
        - CHARACTER()
- VARCHAR()
- NCHAR()
        Discuss this Question
    
    
    119. Which of the following is the data type for the NONE affinity?
    
        - BLOB datatype specified
- BLOB no datatype specified
- CLOB datatype specified
- CLOB no datatype specified
Answer: B) BLOB no datatype specified
    Explanation:
    BLOB no datatype specified is the data type for the NONE affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    120. Which of the following is/are the data type(s) for the REAL affinity?
    
        - NUMERIC
- DATETIME
- FLOAT
- All of the above
Answer: C) FLOAT
    Explanation:
    FLOAT is the data type for the REAL affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    121. Which of the following is NOT the data type for REAL affinity?
    
        - REAL
- DOUBLE
- DOUBLE PRECISION
- INTEGER
Answer: D) INTEGER
    Explanation:
    INTEGER is NOT the data type for REAL affinity.
    
        Discuss this Question
    
    
    122. Which of the following is/are the data type(s) for NUMERIC affinity?
    
        - NUMERIC
- DECIMAL(,)
- DATETIME
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the data types for NUMERIC affinity -
    
        - NUMERIC
- DECIMAL(,)
- DATETIME
        Discuss this Question
    
    
    123. There is no separate class for storing ____ in SQLite.
    
        - Dates
- Times
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    There is no separate class for storing dates and times in SQLite.
    
        Discuss this Question
    
    
    124. ____ values can be used to store date and time values.
    
        - TEXT
- REAL
- INTEGER
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    TEXT, REAL, or INTEGER values can be used to store date and time values.
    
        Discuss this Question
    
    
    125. A Boolean value is stored as an ____ 0 (false) or 1 (true).
    
        - Real
- Integer
- Text
- Float
Answer: B) Integer
    Explanation:
    A Boolean value is stored as an integer 0 (false) or 1 (true).
    
        Discuss this Question
    
    
    126. Whenever we use the WHERE clause in SQLite to perform arithmetic or comparison operations, SQLite operators are reserved ____.
    
        - Words
- Characters
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    Whenever we use the WHERE clause in SQLite to perform arithmetic or comparison operations, SQLite operators are reserved words or characters.
    
        Discuss this Question
    
    
    127. An SQLite statement may contain operators to specify conditions or as a _____ for multiple conditions.
    
        - Command
- Control
- Conjuction
- Cartesian
Answer: C) Conjuction
    Explanation:
    An SQLite statement may contain operators to specify conditions or as a conjunction for multiple conditions.
    
        Discuss this Question
    
    
    128. How many types of operators are there in SQLite?
    
        - 2
- 3
- 4
- 5
Answer: C) 4
    Explanation:
    There are 4 types of operators in SQLite.
    
        Discuss this Question
    
    
    129. Which of the following is/are the type(s) of operator in SQLite?
    
        - Arithmetic
- Comparison
- Logical
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the types of operators in SQLite -
    
        - Arithmetic
- Comparison
- Logical
        Discuss this Question
    
    
    130. Which of the following is an SQLite Arithmetic Operator?
    
        - *
- /
- %
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    *, /, % are all the SQLite Arithmetic Operators.
    
        Discuss this Question
    
    
    131. Which of the following is/are a/the SQLite Comparison Operator(s)?
    
        - ==
- =
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The operators ==, = both are the SQLite Comparison Operators.
    
        Discuss this Question
    
    
    132. Which of the following is not the SQLite Comparison Operator?
        
        - > 
- < 
- -
- <=
Answer: C) -
    Explanation:
    '-' is not the SQLite Comparison operator.
    
        Discuss this Question
    
    
    133. What is TRUE about !< operator in SQLite?
    
        - In this case, the condition becomes true if the value of left operand is lesser than that of right operand
- In this case, the condition becomes true if the value of left operand is higher than that of right operand
- In this case, the condition becomes true if the value of right operand is higher than that of right operand
- None of the above
Answer: B) In this case, the condition becomes true if the value of left operand is higher than that of right operand
    Explanation:
    In !< operator case, the condition becomes true if the value of left operand is higher than that of right operand.
    
        Discuss this Question
    
    
    134. Which of the following is/are the SQLite Logical Operator(s)?
    
        - AND
- IN
- ||
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the SQLite Logical Operators -
    
        - AND
- IN
- ||
        Discuss this Question
    
    
    135. By using wildcard operators, the ____ operator compares a value to similar values.
    
        - LIKE
- GLOB
- glob
- Both A and B
Answer: D) Both A and B
    Explanation:
    By using wildcard operators, the LIKE and GLOB operator compares a value to similar values.
    
        Discuss this Question
    
    
    136. Adding two strings and making a new one is done with the ____ operator.
    
        - |
- ||
- |||
- !!
Answer: B) ||
    Explanation:
    Adding two strings and making a new one is done with the || operator.
    
        Discuss this Question
    
    
    137. Using SQLite Bitwise operators, you can perform operations ____ on bits.
    
        - Bit by Bit
- Byte by Byte
- MB by MB
- KB by KB
Answer: A) Bit by Bit
    Explanation:
    Using SQLite Bitwise operators, you can perform operations bit by bit on bits.
    
        Discuss this Question
    
    
    138. Which of the following is/are an/the SQLite Bitwise Operator(s)?
    
        - ~
- < <
- > >
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the SQLite Bitwise Operators -
    
        - ~
- < <
- > >
        Discuss this Question
    
    
    139. Bits are flipped in Binary Ones Complement Operators (~), which are ___ operators.
    
        - Unary
- Binary
- Ternary
- None
Answer: A) Unary
    Explanation:
    Bits are flipped in Binary Ones Complement Operators (~), which are unary operators.
    
        Discuss this Question
    
    
    140. An operation that shifts the left operand value left by the right operand's number of bits is known as the ____ (<<).
    
        - Binary Left Shift Operator
- Binary Left Operator
- Binary Shift Operator
- Binary Right Shift Operator
Answer: A) Binary Left Shift Operator
    Explanation:
    An operation that shifts the left operand value left by the right operand's number of bits is known as the Binary Left Shift Operator.
    
        Discuss this Question
    
    
    141. ____ can be combined into SQLite Expressions.
    
        - Values
- Operates
- SQL Functions
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    Values, operators, and SQL functions can be combined into SQLite Expressions.
    
        Discuss this Question
    
    
    142. An SQLite expression uses ____ statements and is written in the query language.
    
        - CREATE
- SELECT
- INSERT
- ALTER
Answer: B) SELECT
    Explanation:
    An SQLite expression uses SELECT statements and is written in the query language.
    
        Discuss this Question
    
    
    143. How many types of SQLite expressions are there?
    
        - 1
- 2
- 3
- 4
Answer: C) 3
    Explanation:
    There are 3 types of SQLite expressions.
    
        Discuss this Question
    
    
    144. Which of the following is/are the type(s) of SQLite expression?
    
        - Boolean
- Numeric
- Date
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    The following are the types of SQLite expressions -
    
        - Boolean
- Numeric
- Date
        Discuss this Question
    
    
    145. The data is fetched using SQLite Boolean expressions based on matching ____ value.
    
        - Single
- Double
- Triple
- Multiple
Answer: A) Single
    Explanation:
    The data is fetched using SQLite Boolean expressions based on matching a single value.
    
        Discuss this Question
    
    
    146. ____ operations are performed in queries using SQLite Numeric expressions.
    
        - Algebraic
- Mathematical
- Robotics
- Textual
Answer: B) Mathematical
    Explanation:
    Mathematical operations are performed in queries using SQLite Numeric expressions.
    
        Discuss this Question
    
    
    147. There are several built-in functions in numerical expressions, such as ____.
    
        - avg()
- sum()
- count()
- All of the above
Answer: D) All of the above
    Explanation:
    There are several built-in functions in numerical expressions, such as avg(), sum(), count(), etc.
    
        Discuss this Question
    
    
    148. ____ include avg(), sum(), count(), etc.
    
        - Data calculation functions
- Aggregate calculation functions
- Aggregate data calculation functions
- None of the above
Answer: C) Aggregate data calculation functions
    Explanation:
    Aggregate data calculation functions include avg(), sum(), count(), etc.
    
        Discuss this Question
    
    
    149. The current system ____ is/are retrieved using SQLite Date expressions.
    
        - Date
- Time
- Both A and B
- None of the above
Answer: C) Both A and B
    Explanation:
    The current system date and time are retrieved using SQLite Date expressions.
    
        Discuss this Question
    
    
    150. What is the syntax of SQLite Date Expressions?
    
        - SELECT TIMESTAMP;
- SELECT CURRENT;
- SELECT DATETIME;
- SELECT CURRENT_TIMESTAMP;
Answer: D) SELECT CURRENT_TIMESTAMP;
    Explanation:
    The syntax of SQLite Date Expressions is:
SELECT CURRENT_TIMESTAMP;
    
        Discuss this Question
    
    
    
    
  
    Advertisement
    
    
    
  
  
    Advertisement